Meteen naar de inhoud

Doneer voedsel

U heeft voedsel 'over'?

Veel bedrijven blijven met restanten zitten: artikelen die ‘over’ zijn of niet meer verkoopbaar zijn. In veel gevallen kan de Voedselbank deze producten nog gebruiken. Bovendien hebben wij transport- en opslagmogelijkheden, inclusief koel-/vriescapaciteit. Ziet u mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via e-mail naar Voedselbank Land van Cuijk of telefonisch 06-21671397.

Enkele voorbeelden van voedsel dat vaker ‘over’ is:
– een bepaald artikel is uit het assortiment gehaald
– een etiket heft een drukfout
– verpakking is niet meer actueel (bijv. vanwege de feestdagen)
– er is teveel voorraad
– een onderneming een tijdelijke overproductie heeft en het vernietigen/storten kost geld
– de uiterste houdbaarheidsdatum komt in zicht

Daarnaast kan een onderneming in het kader van verantwoord maatschappelijk ondernemen een bijdrage willen leveren of omdat een onderneming gewoon ‘goed werk’ wil doen.

Welke producten kan de Voedselbank gebruiken?
Goederen die net niet de gewense kwaliteit hebben en daardoor niet in de handel gebracht kunnen worden, ontvangen wij graag. Denk hierbij aan een rode kool die net een tintje te licht van kleur is. Of aan een verpakking waar net een paar gram te weinig in zit. Het verkopen van deze producten kan niet,dat zou een economisch delict zijn, doneren mag wel.

Welke producten kan de Voedselbank niet gebruiken?
Producten met een ‘Uiterlijk Houdbaar Tot’ datum (UHT), zoals versproducten, mogen niet onbeperkt meegegeven worden aan cliënten. Producten met een ‘Te Houden Tot’ (THT) datum mogen – afhankelijk van het soort product – nog tot een bepaalde tijd na die datum aan de cliënten uitgereikt worden. De voedselbanken houden zich aan de voorschriften van de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit en worden daar ook op gecontroleerd.
Wilt u weten hoe het zit met houdbaarheidstermijnen? U vindt informative op de website van www.VoedselbankenNederland.nl